AIS CTRX GRAPHENE  

AIS (Automatic Identification System) Klass B har ökat markant som navigeringshjälpmendel för fritidsbåtar och mindre s.k. semiprofessionella fartyg som inte har krav på sig att inneha AIS (AIS Klass A eller AIS Klass B). Det är ett trevligt sätt att kunna se vart andra är men framförallt ett sätt att känna sig SÄKRARE på havet!

 

CTRX Graphene är den allra senaste av AIS Klass B transponder från True Heading.

CTRX Graphene är kommer att finnas tillgänglig i två varianter; en enhet som har en inbyggd VHF antennsplitter, CTRX Graphene+, och en enhet UTAN inbyggd VHF antennsplitter, CTRX Grapene ("Graphene" utan "plus"-tecknet på slutet).

 

Båda enheterna är utvecklade och tillverkade i Sverige och kan sända, och ta emot, AIS information. Båda enheterna sänder och tar emot ALL AIS information enligt Recommendation ITU-R M.1371-4 (för både AIS Klass A och AIS Klass B).

 

CTRX Graphene+ och CTRX Graphene gör det möjligt att KUNNA SE andra fartyg/båtar, SART AIS, AtoN AIS, SAR flygplan/helikoptrar och väderstationer. OCH, de ger även möjligheten att KUNNA SYNAS av andra fartyg/båtar som har AIS transponder ombord (AIS Klass A eller AIS Klass B).

 

Båda enheterna har givetvis möjligheten att kunna kopplas till en plotter och/eller dator. Kopplingsmöjligheterna med de nya enheterna är via NMEA2000, NMEA0183 och/eller USB. NOTERA! Även om möjligheten till NMEA2000 koppling finns, så rekommenderar vi att man ansluter sin AIS Klass B via NMEA0183 till externa enheter såsom plotter etc. Kopplingen till en dator bör ske via USB.

 

Till höger på denna sida finner du en förklaring av skillnaden mellan CTRX Graphene+ och CTRX Graphene (under manualer) samt kopplingsscheman för inkoppling (via NMEA0183) av CTRX Graphene-enheterna och de vanligaste förekommande plottrarna på marknanden.TELEFON
+46 8 622 26 60

FAX
+46 8 545 939 10
ADRESS
Vendevägen 90
182 32 Danderyd
Sweden