NDC-4

Den här Actisense™ NMEA Multiplexer / Combiner tillåter anslutning av upp till fem NMEA sensorer och multiplexar/kombinerar eller växlar automatiskt mellan dess två helt isolerade NMEA utgångar. Detta tillvägagångssätt ger stora fördelar:

 

  • Tar bort hela behovet av isolerad strömförsörjning - eftersom NDC-4 skapar full 2500v isoleringsbarriär mellan insatsvaror och var och en av ISO-Drive utgångarna
  • Ger skepparen full åtkomst till alla NMEA-datakällor, i stället för bara den standardiserade enheten
  • Vilken problematisk eller oönskad NMEA mening som helst kan filtreras bort / blockeras, för att på ett smart sätt minska NMEA data till ett hanterbart antal och förhindra datakrockar
  • Varje NMEA indataenhet är Opto-isolerad från alla andra NMEA enheter i systemet
  • Markant minskning av installationskostnaden (minskade kabellängder och fordrar endast en NMEA kabel som ska omdirigeras runt kommandobryggan till multiplexa NMEA data)

 

NDC-4 har två ISO-Drive utgångar som är helt kompatibla med alla standarder: NMEA 0183 (RS422), RS485 och PC RS232 portar. NDC-4-USB-modellen har ytterligare en USB-dubbelriktad port som gör en kopia av data på den andra ISO-Drive utgången som skickas till en virtuell serieport på en dator, samtidigt tar den också emot data (waypointdata till exempel) från datorn via samma virtuella port. Det här alternativet inaktiverar opto indata reserverad för datoranslutning, detta minskar antalet ingångar NDC-4-USB till endast fyra stycken.

 

Ny funktion: funktionen ”autoswitching” från NSW-1 har nu lagts till NDC-4, vilket gör NDC-4 till den mest kompletta av Multiplexer som är tillgänglig på den marina marknaden. NDC-4 kan antingen verka i "Combine-läge" som tidigare, eller i det nya "autoswitch-läget" för att fungera som den ursprungliga Actisense NSW-1 autoswitch produkten.

 

Elektriskt överslagsskydd ges som standard på alla fyra ingående kanaler med hjälp av opto-anordningar. Detta skyddar all ansluten utrustning från de flesta systemavbrott, vilket är en stor fördel eftersom utrustningen som kräver mest data, till exempel dator eller plotter, är oftast de dyraste att reparera eller byta ut.

 

NDC-4 Data Multiplexer innehåller smart programvara som hanterar multiplex användning. Den är testad med en kombinerad belastning på upp till 400%.


För nedladdning (pdf):

Broschyrer:

NDC-4 (657kb)

 

Manualer:

NDC-4 User Manual (3.387 MB)

NDC-4 Installation Manual (884kb)TELEFON
+46 8 622 26 60

FAX
+46 8 545 939 10
ADRESS
Vendevägen 90
182 32 Danderyd
Sweden